1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

pH i Trondheim

En tråd i 'Trøndersk Bryggerlaug' startet av Endre, 6 Feb 2012.

  1. Endre

    Endre
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Trøndelag
    Har noen en god oversikt over pH fra Jonsvatnet? mulig dette varrierer med hvor du bor i byen og årstidene..
    Jeg har pH papir og det virker som pH ligger i området rundt 6(mulig over). Har noen en måling fra et mer nøyaktig apparat så det er mulig å kalibrere?
    Vært greit å vite dette nøyaktig før jeg kaster for mye salter eller sauermalt i brygget..
    Finnes det oversikt over hardhet etc er jeg interisert i det og:)

    Endre
     
  2. Espen Unnvik

    Espen Unnvik
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    http://www.trondheim.kommune.no/drikkevannskvalitet2010
     
  3. Roger78

    Roger78
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Den var i alle fall temmelig lik 6 blank på E. C. Dahls sist jeg brygga, som jeg ser er under kommunens nedre verdi...
     
  4. Endre

    Endre
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Trøndelag
    takk for begge svar!
    Ser pH på 8,2 som snitt på hjemmesiden, det var ganske høyt vel? Er det ikke 5,2 - 5,8 som er opptimalt for mesking?
    Bruker noe acidmalt evt annen justering på pH lik 6?
     
  5. Espen Unnvik

    Espen Unnvik
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Ja og nei.......
    5,2-5,8 under mesking, altså når vann og malt er blandet.
    pH i selve bryggevannet forteller ikke så mye om hva pH i mesken vil bli.
    Er skrevet en egen artikkel her på forumet for vannjustering, på medlemssidene, her finner du mer om temaet.
    Ellers finn du selvsakt en del ellers på nettet.
     

Del denne siden