Pils ferdiggjæret etter 8 dager:

OG var 1054, tilsatte 3 pakker w34/70 i 20 liter vørter(er dette overkill?) nå er "FG" 1011 etter 8 dager, temperatur var/er på 11grader. Har lest at fordi om den er ferdig gjæret så trenger den en tid på seg for å rydde opp i div. Men spørsmålet mitt er om det er lurt å sette ned tempen ytterligere siden alt sukker er utgjæret, eller om det bare skal stå på 11grader i ca 14 dager til?
 
Jeg ville latt den stå en tid til på samme temp, så du garanterer at gjæren er aktiv en stund til.
 
Ok. Hva mener du ang gjærmengde da? Hvor mye gjær er egentlig for mye? Hvis det går an å svare på det da :roedme:
 
Du har vel kanskje brukt en pakke mer enn du trengte (forutsatt at gjæren ikke var svært gammel), men det gjør antakelig ikke så mye.

Bruk gjærkalkulatoren til Jamil Zainasheff når du skal beregne gjærmengder. Det er et svært godt verktøy: http://www.mrmalty.com/calc/calc.html. Finnes som app også.
 
Tilbake
Topp