Sitter å planlegger neste brygg som jeg tenkte skulle bli en slags Ipa eller Apa og har sett på oppskrifter så jeg nesten har blitt sveiseblind :
Ser at de fleste oppskrifter her bruker pale malt som base + små mengder spesialmalt som Crystal f.eks, mens på Beercalc ligger mange oppskrifter som bruker 50/50 pilsmalt og palemalt, eller tilogmed mest pilsmalt.
Hva tenker dere om det? Hva er fordelene/ulempene med å evnt. bruke en slik 50/50?
Tar gjerne tips om en god oppskrift, har masse Maris Otter Palemalt og Castle pilsmalt + Crystal, Aromatic, Caramel pils, Caramalt, Vienna, Caramel lys, Munick lys.
Ser at de fleste oppskrifter her bruker pale malt som base + små mengder spesialmalt som Crystal f.eks, mens på Beercalc ligger mange oppskrifter som bruker 50/50 pilsmalt og palemalt, eller tilogmed mest pilsmalt.
Hva tenker dere om det? Hva er fordelene/ulempene med å evnt. bruke en slik 50/50?
Tar gjerne tips om en god oppskrift, har masse Maris Otter Palemalt og Castle pilsmalt + Crystal, Aromatic, Caramel pils, Caramalt, Vienna, Caramel lys, Munick lys.