Pitche rett i dunk.

Hallo folkens.

Vet at dette temaet er omhandlet en rekke ganger - trenger bare ett kort innspill på følgende plan:

Har i dag 2stk 25l gjæringsdunker, med ale, og 1056 "American ale" til gjæring.
Disse ble satt til gjæring for 10 dager siden, og har nå "roet" seg skikkelig etter hektisk primærgjæring.

Ønsker i morgen og brygge 100 liter ale til. Har tenkt og stikke om de første 50L , ta ut 1L slurry totalt fra gjærkaka i eksisterende batch.

Fordeler etterpå denne 1L på fire nye fat, og tilsetter den nye vørten.

Noen innspill påp dette ?


-Haldan
 
Jeg tror dette vil gå fint hvis du jobber renslig. Virker litt som paralell kultivering (moderne hjemmebrygging bl. 59) men da fordeler du gjærcellene mellom flere beholdere etter at du har laget din første starteren.

edit: det kan være lurt å regne ut hvor mye gjærceller du trenger og får når du deler kake på 4... på

http://www.mrmalty.com/calc/calc.html
 
Hallo.

Takk for god tilbakemelding.


Etter hva jeg kan skjønne skal det kun benyttes en snau dl slurry, er ikke det lite ?

-Halfdan
 
På 100 liter blir vel omtrent en halvliter vasket gjær riktig. En liter slurry burde ikke være helt feil.
 
Tilbake
Topp