Takk for svar. Den er grei men hva er best og hva er dine erfaringer med O2 før eller etter. Eller mener du at det ikke er nødvendig med O2?Sjekk produsentens datablad for gjæren. De fleste typene trenger det ikke pga nok lipider og glykogen. Det er viktigere at du strør det ut sånn de beskriver.
Sent fra min FRD-L09 via Tapatalk
Ikke nødvendig for tørrgjær ved første gangs bruk. Høstet gjær og fersk gjær trenger O2. Jeg tilsetter først, men usikker på om det spiller noen rolle. Tørrgjær er svært sårbar rett etter pitching. Unngå risting, røring osv. Noen villbasser fyrer opp drillen rett etter at de har tilsatt gjær – og kjører en dugelig runde med malingsvisp i vørteren. Stort mer feil kan man ikke gjøre det.Takk for svar. Den er grei men hva er best og hva er dine erfaringer med O2 før eller etter. Eller mener du at det ikke er nødvendig med O2?
Jeg vurderer å bytte til Fermzilla Allround og har et spørsmål i forbindelse med pitching av tørr gjær.
Er det best å tilsette O2 først så strø gjær på overflaten eller strø gjær på overflaten vente ca 30 minutter og så tilsette O2
Eller er det andre måter som er bedre?
Ikke nødvendig for tørrgjær ved første gangs bruk. Høstet gjær og fersk gjær trenger O2. Jeg tilsetter først, men usikker på om det spiller noen rolle. Tørrgjær er svært sårbar rett etter pitching. Unngå risting, røring osv. Noen villbasser fyrer opp drillen rett etter at de har tilsatt gjær – og kjører en dugelig runde med malingsvisp i vørteren. Stort mer feil kan man ikke gjøre det.
Jeg har også en allrounder - fyller 1/3 del med vorter, pitcher gjær også pumper jeg resten av vorter. Jeg gjør det veldig rolig med slangen på bunnen. Aldri O2 - ikke noe risting. Denne metode har jeg lært fra Fermentis - rehydrering er heller ikke nødvendig.
Lykke til [emoji106]
Sent from my iPhone using Tapatalk
Teoretisk er vel det riktig. Men det minuttet jeg bruker på å skylle av brusesteinen før pitching har neppe betydning.Er det ikke viss fare for (u)heldig oksidering hvis man venter for lenge med pitch etter luftig/O2
Teoretisk er vel det riktig. Men det minuttet jeg bruker på å skylle av brusesteinen før pitching har neppe betydning.
Er det ikke viss fare for (u)heldig oksidering hvis man venter for lenge med pitch etter luftig/O2
Hvis du opererer innafor rammene av gjennomført lodo-brygging, vil du kanskje måtte ta sånne hensyn.
Jeg tenker uansett, dette er jo kald side
Hadde en pærejuice i kjøleskapet som oksidere på bare et par dager
I dag måtte jeg kaste den