Porter

Hei, har brygget en Porter.
Bare nysjerrig, er det noe jeg kan putte i gjæringskaret for å få mere smake?
Eller noe jeg kan ha i gjæringskaret, som gjør den bedre?
 
Bryggelogg
Bryggedato: 10-Jan-15 Brygger: Richard

Volum(l): 25 Øltype Porter


Prosent Vekt (kg) Malt Kr
91 4.0 Pale Ale 72
5 0.5 Munich 2 9
2 0.5 Caramunich 3 12.5
2 0.2 Carafa special 2 3.75
0.05 Roasted Barley 1.25
100 6.00 98.5

Temp.(C) Tid (min.) Mengde (l)
Meskevann 23
1. Mesking
2. Mesking 64 90
Skylling 75-80 30
Utvasking 75-80 13
Kokestart 100 90 28


Vekt (g) Humle a.a (%) Koke (min) IBU Kr
45 Golding 4.3 60 17.0 22.5
30 Golding 4.3 15 5.7 15.0
30 Golding 4.3 5 2.1 15.0

105 Humle 24.8 52.5
1 Tablett Portafloc 15
Sterilisering av vørterkjøler 5

Avkjølt mengde: 25 Målt mengde:
Ønsket OG: 55 Målt OG:
Utbytte: 0%

Gjær: Gram Kr Tetthet
Type: US-05 17 51
Dato Temp (C)
1. Gjærstart 12.0
Slutt primærgjær.
Fat / flasking 10.0
Lagring slutt
Korker 0 Pris brygg / liter: 202.00
Ønsket FG 14 Målt FG:
Ønsket alkohol 5.4 Målt alkohol: 0.0 vol%
Farge:
 
Folk har tilsatt slikt som vanilje, kaffe, kokos og sjokolade til porter, men en god porter er nå god uten noe videre dill.
 
Min beste Porter var vel egentlig en tabbe, trodde jeg..
Brukte nok litt mer Roasted Barley enn du, og eikerøkt hvetemalt + litt Melanoidin. Chinook humle fungerte også bra. Men, ingenting her er etter boka.. lager boka sjøl etterhvert..
 
Tilbake
Topp