Hej
Lang tid siden jeg har været aktivt skrivende på forum, men læser stort set hver dag og lærer fortsat meget - og tak for det.
Jeg har været så heldig at få 4 stk. cornelius fade kastet min vej. Dermed kom jeg i gang lidt før planlagt med fadøl ;D. Handlede div. dimser i påsken hos Maltbazaren.dk under påskebesøget i Kbh, således har jeg alt udstyr, dog - køleskab til fadene.
Jeg lurer nu på følgende:
Har en Pale stående der er klar for fad nu på fredag-søndag, men jeg har som sagt ikke køle mulighed pt. til fadet.
-Er der en grænse for hvor længe jeg kan vente med at tryksætte fadet efter fyldning?
-Bør jeg tryksætte med en gang og så køle efterfølgende? (Tror jeg forstår det med tryksætning og temp)
-Bliver det et problem og tryksætte ved 20c og så køle ned om 2-3 uger?
-Fyren i Maltbazaren mente ikke at jeg bør havde mere end 1-1,5 bars tryk på picnic hanerne -nogen erfaringer her?
- Det har vel ingen betyning at jeg evt. har en hvede øl stående højt tryksat men med kun 1-1,5 bar på co2 anlægget?
- Kan man ikke bare lukke for co2'en efter hver gang der tappes øl?
Lidt spredt skydning herfra.
Hilsen
Cristian
Lang tid siden jeg har været aktivt skrivende på forum, men læser stort set hver dag og lærer fortsat meget - og tak for det.
Jeg har været så heldig at få 4 stk. cornelius fade kastet min vej. Dermed kom jeg i gang lidt før planlagt med fadøl ;D. Handlede div. dimser i påsken hos Maltbazaren.dk under påskebesøget i Kbh, således har jeg alt udstyr, dog - køleskab til fadene.
Jeg lurer nu på følgende:
Har en Pale stående der er klar for fad nu på fredag-søndag, men jeg har som sagt ikke køle mulighed pt. til fadet.
-Er der en grænse for hvor længe jeg kan vente med at tryksætte fadet efter fyldning?
-Bør jeg tryksætte med en gang og så køle efterfølgende? (Tror jeg forstår det med tryksætning og temp)
-Bliver det et problem og tryksætte ved 20c og så køle ned om 2-3 uger?
-Fyren i Maltbazaren mente ikke at jeg bør havde mere end 1-1,5 bars tryk på picnic hanerne -nogen erfaringer her?
- Det har vel ingen betyning at jeg evt. har en hvede øl stående højt tryksat men med kun 1-1,5 bar på co2 anlægget?
- Kan man ikke bare lukke for co2'en efter hver gang der tappes øl?
Lidt spredt skydning herfra.
Hilsen
Cristian