Problemer med fat/skjenking

Hei,

Satt et fat til co2-karbonering på morgenen i dag. Siden jeg er så latterlig nysgjerrig måtte jeg teste den når jeg kom hjem fra jobb, men der skjedde det lite. Kom en liten sipp ut, og så var det full stopp. Har byttet både post og diptube, og nå ser det ut til at den hvertfall skjenker, om noe redusert hastighet.

Har temperatur noe å si på skjenkefart? Testet med samme post/diptube/picnictapp på et annet fat fylt med starsan, og der gikk det betraktelig fortere. Øl-fatet er på ca 5 grader, mens Starsanen var romtemp.
 
Nei, kun trykk har noe å si på "skjenkefart". Hvis du byttet post og stigerør har du sannsynligvis hatt noe grums i der.

Har fatet stått med trykk hele tiden, stod det med trykk da du skjenket?

Hvis du setter på trykk, skrur av gassen, lar det stå, så får du lite trøkk i krana siden ølen vil absorbere gassen og det er lite til overs i "tomrommet" for å faktisk trykke ølen ut.
 
Var antydning til humlerester i fjæren på posten, mens diptuben såvidt jeg fikk med meg var tom.

Fatet stod med trykk når jeg skjenket ja.
 
Tilbake
Topp