Problemer med karbonering av cider

Fikk tak i råsaft fra Hardanger i fjor høst som stod over vinteren. Gjæringsmetoden var spontangjæring. Brukte ellers oppskrifta til Hardangercider som sier at man skal tilsette 1 kg sukker pr 10 l fordelt over to omganger. Dette gir en forholdsvis sterk cider.
Jeg brukte "ølmetoden" for karbonering. Jeg satte til sukkerlake (6 g/ l) før flasking. Cideren har antydning til kullsyre, men det er forsvinnende lite. Jeg vil at den skal være litt sprudlende. Flaskene har stått i ca 20 grader i 2 mnd.
Kan det være at cideren er så sterk at gjæren er død?
Er det en løsning å bruke tørrgjær og sette til litt i hver flaske for å starte gjæringen igjen? I så fall, hvilken dosering?
Jeg får lene meg godt tilbake og nyte en heller doven cider (som er god på smak) mens jeg venter på gode forslag fra dere det ute
 
Tilbake
Topp