Prøver å blåse litt liv i denne tråden, da jeg sjøl har fått problemer. Brygger allgrain og har til ca juli i år laget øl som har gått ned på høykant hos alle besøkende. Pils, Ale,Hveteøl, IPA har alle vært en stor suksess. Hadde en innfeksjon i februar som jeg sporet til en hevert, men kaustisk soda ryddet opp i det. Problemet nå er at brygget mitt blir bittert. Det er en bittersmak som overdøver både aroma og malt og gjør ølet etter min smak udrikkelig. Muligens kan det serveres på et svært sent nachspiel, hvor alle er animert.
Ser at noen snakker om rengjøring av kjøler. Jeg pleier bare å skylle min kobberkjøler og skrubbe litt med kost før jeg setter den bort. Bør den vaskes grundigere? Har etter den første batchen med usmak også begynnt å hive oppi kjøleren når det er 30 min igjen av koketiden for å være sikker på å at den er dessinfisert. Blir det for lenge?
Jeg har også ganske store mørke partier i min aluminiumskjele. Skal dette vaskes bort? og evt hvordan?
Av nye ting jeg har tilført prosessen det siste året er at jeg har montert kran i kokekjelen. Kan det ha noe å si?
Bruker stort sett tørrgjær som jeg rehydrerer. Har også innvestert i nye gjæringsbøtter fra Bakkebrygg uten at det hjalp.
Siden jeg følger samme bryggeprosess som før, ser jeg for meg at det er noe "hardware" som tillfører usmaken.
Ser at noen snakker om rengjøring av kjøler. Jeg pleier bare å skylle min kobberkjøler og skrubbe litt med kost før jeg setter den bort. Bør den vaskes grundigere? Har etter den første batchen med usmak også begynnt å hive oppi kjøleren når det er 30 min igjen av koketiden for å være sikker på å at den er dessinfisert. Blir det for lenge?
Jeg har også ganske store mørke partier i min aluminiumskjele. Skal dette vaskes bort? og evt hvordan?
Av nye ting jeg har tilført prosessen det siste året er at jeg har montert kran i kokekjelen. Kan det ha noe å si?
Bruker stort sett tørrgjær som jeg rehydrerer. Har også innvestert i nye gjæringsbøtter fra Bakkebrygg uten at det hjalp.
Siden jeg følger samme bryggeprosess som før, ser jeg for meg at det er noe "hardware" som tillfører usmaken.