Finn Berger
Moderator
Har aldri hørt at kalsiumet påvirker måten mesken oppfører seg på.
For meskingen sin del er det viktige at du får riktig ph - og særlig at du holder deg under 5,8, for å unngå ekstraksjon av tanniner. Kalsiumet er det vel gjæren som trenger, så ikke sats på å regulere ph mye ned ved hjelp av salter. Bruk da helst fosforsyre, siden salter fort setter smak.
Men vet du at du trenger å gjøre noe som helst? Alt avhenger jo av hva vannet ditt inneholder i utgangspunktet. Har du målt ph i mesken?
For meskingen sin del er det viktige at du får riktig ph - og særlig at du holder deg under 5,8, for å unngå ekstraksjon av tanniner. Kalsiumet er det vel gjæren som trenger, så ikke sats på å regulere ph mye ned ved hjelp av salter. Bruk da helst fosforsyre, siden salter fort setter smak.
Men vet du at du trenger å gjøre noe som helst? Alt avhenger jo av hva vannet ditt inneholder i utgangspunktet. Har du målt ph i mesken?