Spørs om målet er sprit-sterkt øl det. Om du blander ut ekstrakt til OG 1.110, lar ølgjæra bli ferdig, så setter du til sukkeret og champagnegjær. Og amylase om du vil.Fader heller, jo mer jeg leser om dette Protagonist settet så føler jeg at jeg har kjøpt katta i sekken. Jaja vi tar det som ett nyttårsøl og drar igang 31/12. Kommer til å forsøke melke folka på Ølbrygging for info om siste anbefalinger før jeg starter.
Har vært inne på den tanken der.Spørs om målet er sprit-sterkt øl det. Om du blander ut ekstrakt til OG 1.110, lar ølgjæra bli ferdig, så setter du til sukkeret og champagnegjær. Og amylase om du vil.
Det synes jeg høres fornuftig ut, altså komboen høy alkoholkonsentrasjon og mye sukker som gjør det tøft å komme i gang for champagnegjæra. I mitt tilfelle var en nede på 1.026 med ølgjær, som blir over 16% abv - men jeg sleit med å fart på EC-1118 selv med mindre sukkertilsats.Kan ikke se at dekstriner er problemet, SG har aldri vært i nærheten av det den var nede på før sukkertilsettingene hos meg. Burde ikke være mye dekstriner i dermera sukker. Tror heller det er for mye sukker og alkohol som gjør det stopper opp. Burde nok gjort som Loebrygg og ikke tilsatt alt sukkeret.
Såpass høy temperatur, så sterk vørter og ikke aktiv kjøling er vel å be om en fuselbombe av dimensjoner?Vis vedlegget 60161Det går fremover, men temp tar litt av.
Skal nok prøve få ned temp når jeg kommer hjem ja.Såpass høy temperatur, så sterk vørter og ikke aktiv kjøling er vel å be om en fuselbombe av dimensjoner?
Det er vel bare å tynne ut til 25 plato (1.106), som US-05 burde håndtere greit. Går ut fra at gravity og volum på den konsentrerte vørteren er oppgitt, og da er det enkel matematikk. Men velger du å bruke HA-18 skal den visstnok ha en litt høyere toleranse for OG.Hei. Har settet, men enn så lenge uåpnet. HA 18 på vei i posten.
Men, lurer på om jeg heller ønsker å gå for å tynne ut vørteren mer enn i oppskriften. Noen formel og bruke eller er det prøv og feil som gjelder?
Noen med erfaring som vil prøve seg på en anbefaling? (tenker vel egentlig at 10-12 % vil passe min gane bedre, og kanskje øke sannsynligheten for at detta skal gå på ett vis..)
Tipset fra ølbrygging er å la 05 gjøre seg ferdig for så å bytte champagnegjær med HA 18. (er litt skeptisk kjenner jeg)
Mvh Håkon
Det er helt klart spennende tider i møte hvertfall. HA-18 har mye godt med seg, og vil levere. Må bare tilsette mindre sukkertilsetninger underveis i gjæringa og utsette champagne-gjæren litt til alt er tatt hånd om først. Jeg har et par sett jeg skal sette snart, så får se det ann litt da.Hei. Har settet, men enn så lenge uåpnet. HA 18 på vei i posten.
Men, lurer på om jeg heller ønsker å gå for å tynne ut vørteren mer enn i oppskriften. Noen formel og bruke eller er det prøv og feil som gjelder?
Noen med erfaring som vil prøve seg på en anbefaling? (tenker vel egentlig at 10-12 % vil passe min gane bedre, og kanskje øke sannsynligheten for at detta skal gå på ett vis..)
Tipset fra ølbrygging er å la 05 gjøre seg ferdig for så å bytte champagnegjær med HA 18. (er litt skeptisk kjenner jeg)
Mvh Håkon
Rødvinsmarinerte eik hørtes magisk ut! Spesielt i denne her!What? Plutselig 1.041 nå? Var jo 1.035 forrige uke og tilsatte bare 0.002 poeng med sukker..
Jaja, smakte faktisk ikke så ille nå. Tilsatte kaffen og tenker jeg fater i morgen allerede. En måned siden jeg satte brygget.
Hvem vet kanskje det blir bra det her. Halvparten lar jeg stå på rødvinsmarinerte eikechips et par uker til
Vis vedlegget 60083Vis vedlegget 60082