Tenker du å tilsette enzymene fra start eller vente med det? Om jeg skulle startet på nytt i dag, ville jeg trolig latt US-05 gjøre seg ferdig før jeg tilsatte enzymer og champagnegjær, og så tilsatt sukker mer gradvis, slik du også beskriver.Hmm, har nå lest til øye er blitt stort og vått om denne gjæringa. Slagplanen blir som følger:
Starter opp 7-8/1-23.
Kjøpte liksågodt nye gjærlingskar. Må nå bare finne passende kar å sette dunken i for å unngå gjærende vørter utover gulv.
Kommer til å kjøre oksygen.
Kommer ikke til å rehydrere gjær (evig optimist?)
Gått til innkjøp av hydrometer for å følge gjæring.
Sukker tilsettes 4 ganger ikke 2.
Får HA-18 i posten som brukes istedet for medfølgende champagnegjær.
Frem til gjæring skal startes deltar på alle mulige gudstjenester for å få godvilje nok til at dette skal gå bra.
Å tilsette alt av gjær og enzymer veldig tidlig, i henhold til oppskriften, og forvente at det skal gi lav FG, har i alle fall vist seg å være en dårlig idé for mange av oss.