erikraude
Norbrygg-medlem
Hvor mye kosta denne moroa?Det er kjedelig å gi opp når man har brukt såpass med penger og tid!
Hvor mye kosta denne moroa?Det er kjedelig å gi opp når man har brukt såpass med penger og tid!
Hvor mye kosta denne moroa?
Ja, da hadde jeg også hatt lyst til å få liv i den igjen.Ølbrygging AS -Gjør det selv!
Hos oss vil du finne kunnskapen og utstyret til å kunne lage ekte hjemmelaget øl, cider, vin, pizza, BBQ og mye mer!www.olbrygging.no
1200. Pluss frakt, mer gjær, etc.
Hold oss oppdatert!
I mitt eget brygg har tilsatt av enzym og EC-1118 gjort null og niks. Jeg ligger på rundt 1.040 og vurderer nå nye tiltak for å få den lengre ned. Har allerede 33L med søt ekstremstout til lagring. Trenger overhode ikke 33L til.
Helte du oppi veldig mye kaffe?
Er ikke den champagnegjæren en killer yeast, som kan utkonkurrere ølgjæren man tilsetter?CraftCo har et par pakker på hovedlageret i Sverige, ser jeg.
Det er jo verdt et forsøk i hvert fall. Så lenge champagnegjæren lever – og tålegrensen på 19-20 % alkohol ikke er nådd, skulle det i teorien gjære.
Tenkte fortynning ja, men var ikke ment seriøst. Så bare for meg at du helte oppi en hel kanne med kaffe og lurte på hvorfor fg hadde blitt lavere"Normal" mengde
Tenker du fortynning?
Tenkte fortynning ja, men var ikke ment seriøst. Så bare for meg at du helte oppi en hel kanne med kaffe og lurte på hvorfor fg hadde blitt lavere
Ja, det stemmer. Derfor er det antagelig en god idé å la hovedgjæren jobbe seg ferdig før man tilsetter vingjæren. Men amigasen spiller jo også en viktig rolle. Den spalter dekstrinene til glukose, slik at Lanvin 1118 kan nyttiggjøre seg det meste av sukkeret som er ufordøyd etter hovedgjæren. Litt usikker på hva amigase gjør med maltotriose. Vil tro den også spalter trisakkarider, men kan ikke huske å sett det dokumentert.Er ikke den champagnegjæren en killer yeast, som kan utkonkurrere ølgjæren man tilsetter?
Blingsa litt da jeg sitterte på forrige. Det var egentlig en kommentar til å tilsette mer ølgjær (wlp099) når det allerede er champagne gjær der, da det kan være bortkastet om champagnegjæren tar livet av ølgjæren.Ja, det stemmer. Derfor er det antagelig en god idé å la hovedgjæren jobbe seg ferdig før man tilsetter vingjæren. Men amigasen spiller jo også en viktig rolle. Den spalter dekstrinene til glukose, slik at Lanvin 1118 kan nyttiggjøre seg det meste av sukkeret som er ufordøyd etter hovedgjæren. Litt usikker på hva amigase gjør med maltotriose. Vil tro den også spalter trisakkarider, men kan ikke huske å sett det dokumentert.
Ja, det er et godt poeng. Verken HA-18 eller WLP099 vil antagelig ha det bra sammen med en gjeng rabiate franskmenn.Blingsa litt da jeg sitterte på forrige. Det var egentlig en kommentar til å tilsette mer ølgjær (wlp099) når det allerede er champagne gjær der, da det kan være bortkastet om champagnegjæren tar livet av ølgjæren.
Den elleville gjæringen dabbet av på dag 3, og Amigase ble tilsatt. Det tok ikke lang tid før det putret jevnt igjen. Så det er ingen tvil om at dette enzymet er effektivt. Spent på SG etter at det har gjort sitt.Ble inspirert – og mesket et tilsvarende øl i dag. Siktet mot 25 plato, men støtte på problemer underveis. Stuck mash pluss at filteret falt av festet i bunnen av kjelen. Pumpa virket derfor bare innimellom – og det det ble mye røring. Til slutt tok temperaturføleren kvelden. Endte 10 poeng under målet, men det får være bra. Laget en sub-Crabtree starter på WLP007 i uken som gikk, og vørteren gjærer allerede nå noen timer etter pitching. Kommer til å følge regimet til Dark Horizon, som jo ikke er veldig ulikt Protagonist.
Vis vedlegget 59812
Begynner sterkt vurdere gjære denne med noe annet enn US-05. Hva tror folk om å slippe løs beistet WLP530?
Hvorfor skal man ha i amigase før ølgjæra er ferdig med jobben sin? Virker litt som at det er et mål at ølet skal være utgjæra på 14 dager. Men dette vil ta en måned, de siste poenga er seige - om det kan sammenlignes med min Juggernaut/Horizon-Birger.men kanskje det er lurt og vente et par dager med amigase og droppe andre sukkertilsetning…
US-05 har jobbet jevnt og trutt her, og tok neste steg først i dag etter 12 dager. SG 1.026 før tilsats sukkerlake og E-1118.Jeg tror ikke U.S.-05 vill gjøre no dårlige jobb enn wlp530
Har brygga både imp Stout og Quad. med begge
men kanskje det er lurt og vente et par dager med amigase og droppe andre sukkertilsetning…
Tilsynelatende stoppa på 1,056 her nå. Tror jeg gir meg med det. Smaker på SG-prøven nå. Det er jo søtt, og veldig vinøst akkurat nå. Men det er jo ikke vondt. Har ikke tilsatt kaffe ennå. Når jeg gjør det og lagrer på fat en stund, kanskje jeg kan leve med en søt, sterk stout? Hva vil du anslå alkoholstyrken er nå, @loebrygg?