Kold Brygg
Moderator
Enig, men samtidig vil ikke det å ta en kjent maltbase fungere rimelig bra på et slikt øl? F.eks KtG/ BE eller HTB.Alt annet detaljert til fingerspissene, men å vite hvilke korn som er brukt, det er strengt hemmelig.
Enig, men samtidig vil ikke det å ta en kjent maltbase fungere rimelig bra på et slikt øl? F.eks KtG/ BE eller HTB.Alt annet detaljert til fingerspissene, men å vite hvilke korn som er brukt, det er strengt hemmelig.
Ser heavy ut den der, kanskje ikke så langt fra hva de har brukt i Protagonist? Litt rar oppskrift likevel da, lykke til med å smake 1% black og brown og 2% amber i det ølet der. Selv hadde jeg endra til 4% brown i stedet. Vurdert å bruke bare pale chocolate hvis det likevel skal kaffe ned i ølet? Men, jeg har ikke smakt den der så skal ikke uttale meg bastant.Enig, men samtidig vil ikke det å ta en kjent maltbase fungere rimelig bra på et slikt øl? F.eks KtG/ BE eller HTB.
Har ingen umiddelbare planer om å brygge en DH variant. Foreløpig holder det plenty med klonen av De Tvende sin Deus Ex Nihilo.Ser heavy ut den der, kanskje ikke så langt fra hva de har brukt i Protagonist? Litt rar oppskrift likevel da, lykke til med å smake 1% black og brown og 2% amber i det ølet der. Selv hadde jeg endra til 4% brown i stedet. Vurdert å bruke bare pale chocolate hvis det likevel skal kaffe ned i ølet? Men, jeg har ikke smakt den der så skal ikke uttale meg bastant.
Smakte denne på brewdog pup i scotland på tapp for lenge siden, og ett fantastisk øl, smooooth lettdrikkelig og lite alkoholsmak til å være så sterktEnig, men samtidig vil ikke det å ta en kjent maltbase fungere rimelig bra på et slikt øl? F.eks KtG/ BE eller HTB.
Vis vedlegget 59826
Ølet mitt stoppet først på 1,070, og deretter på ny på 1,060. Skulle gjerne hatt det med not 1,040, i alle fall.
Hva bør jeg gjøre? Er det noe poeng å kjøpe en ny pakke champagnegjær og mate den gradvis med protagonist-vørter igjen som sist? Bør jeg tilsette enzymer?
Ser HA-18-gjæren er nevnt som et alternativ, men den finnes vel bare i 500 g-pakker.
Det er kjedelig å gi opp når man har brukt såpass med penger og tid!
Du hadde tilsatt amigasen allerede, ikke sant? HA-18 er en alkoholtolerant gjær tilsatt enzym. Mulig at en miks av WLP099 og enzym kan gjøre susen? Burde være enda mer potent enn HA-18 – og lettere tilgjengelig.Ølet mitt stoppet først på 1,070, og deretter på ny på 1,060. Skulle gjerne hatt det med not 1,040, i alle fall.
Hva bør jeg gjøre? Er det noe poeng å kjøpe en ny pakke champagnegjær og mate den gradvis med protagonist-vørter igjen som sist? Bør jeg tilsette enzymer?
Ser HA-18-gjæren er nevnt som et alternativ, men den finnes vel bare i 500 g-pakker.
Det er kjedelig å gi opp når man har brukt såpass med penger og tid!
Ja, amigasen ble tilsatt med deDu hadde tilsatt amigasen allerede, ikke sant? HA-18 er en alkoholtolerant gjær tilsatt enzym. Mulig at en miks av WLP099 og enzym kan gjøre susen? Burde være enda mer potent enn HA-18 – og lettere tilgjengelig.
Men enzym har de. Tror du det kunne være verdt å prøve kun å tilsette Ultra-Ferm alene på dette tidspunktet, @Holmentoppen? Det burde jo være gjær tilstede?Ja, amigasen ble tilsatt med de to pakkene US-05 helt innledningsvis.
Kanskje WLP099 og mer enzymer kunne vært verdt å prøve på, ja!
(Men dessverre har ikke Bryggselv Oslo WLP099 inne akkurat nå, ser jeg.)
CraftCo har et par pakker på hovedlageret i Sverige, ser jeg.Ja, amigasen ble tilsatt med de to pakkene US-05 helt innledningsvis.
Kanskje WLP099 og mer enzymer kunne vært verdt å prøve på, ja!
(Men dessverre har ikke Bryggselv Oslo WLP099 inne akkurat nå, ser jeg.)
Det er jo verdt et forsøk i hvert fall. Så lenge champagnegjæren lever – og tålegrensen på 19-20 % alkohol ikke er nådd, skulle det i teorien gjære.Men enzym har de. Tror du det kunne være verdt å prøve kun å tilsette Ultra-Ferm alene på dette tidspunktet, @Holmentoppen? Det burde jo være gjær tilstede?
Det var samme uttrykk hos meg - veldig rolig og så stoppet det helt. (Nå tilsatte jeg riktignok enzym helt til å begynne med.)Hvor mye futt får dere i gjæringen etter tilsatt av enzym og EC-1118? Har noe lignende gående for øyeblikket. OG var 1.111 SG. Tok ikke prøve etter at kveiken gav seg, men etter tilsatt av enzym, champagnegjær og mer sukker (2x ~0.010 SG ) så er aktiviteten laber. Ingen krausen, men det produseres noe CO2. Går tilsynelatende veldig seint ved 24 degC
Ja, amigasen ble tilsatt med de to pakkene US-05 helt innledningsvis.
Kanskje WLP099 og mer enzymer kunne vært verdt å prøve på, ja!
(Men dessverre har ikke Bryggselv Oslo WLP099 inne akkurat nå, ser jeg.)
Korrekt - korrigert.Fire pakker var det ikke?
Men har det no hensikt med mer enzym når den allerede er tilsatt amigase?
Mengel på enkle sukkerarter er vel ikke problemet?
jeg tror det er alkohol prosenten som er problemet og du ikke kommer lavere med ec-1118
Jeg klarte å tyne den ned fra 1,070 til 1,060 sist, men det er mulig du har rett. Men likevel, ifølge tilbyderen av ølsettet kan den fint klare både 1,030 og 1,020.
Helte du oppi veldig mye kaffe?kaffen kan også hjelpe. Har tidligere opplevd at det har dratt ned fg uten at jeg har noen forklaring på det
Hold oss oppdatert!Korrekt - korrigert.
Nå har jeg kjøpt inn én pakke til med EC1118-gjæren som står og spinner med en liter vørterøl og litt gjærnæring på magnetrøreren. Jeg tilsatte også noen dråper med WLE4100-enzymer. Resten av enzymene og noe gjærnæring i kokt vann er tilsatt protagonist-gjæringskaret. Kommer til å slippe fri gjærstarteren der senere i kveld, når den har våknet til live. Usikker på om jeg skal gi den noe protagonist på forhånd eller ei. Håper gjær i aktivitet i et enzym- og gjærnæring-rikt miljø setter fart i gjæringen igjen.