1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
 2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
  Fjern notisen

Pumpe vedlikehold

En tråd i 'GrainFather' startet av Arnljot, 21 Jan 2018.

 1. Arnljot

  Arnljot
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Bosted:
  Oslo
  Jeg har lenge irritert meg over at pumpa til min GF er "veik", så jeg tok den fra hverandre for å se om det var noe smuss i den. Det var det, bitte litt men sikkert ikke nok til å gi meg problemer.

  Men her er uansett noen bilder fra min operasjon.
  [​IMG]
  Her er pumpa tatt ut av GF.
  Først presser man godt ned på det metalldekslet som dekker pumpa og hekter det av i bunn. Montering er motsatt.

  Stigerøret fra pumpen demonterer man ved å skru av skruen i toppen til braketten som holder den til GF, så presser man ned den sorte plastringen som er på den myke hvite overgangen mellom røret og pumpa, også trekker man røret bestemt ut.

  Så må du sprette ledningen ut av holderen i GF, skru løs to skruer over og under GF før du så kan ta pumpa ut på skrå, og på samme måte som du løsnet stigerøret så løsner du inntaket til pumpa fra GF.

  [​IMG][​IMG][​IMG]

  Pumpehuset holdes på pumpa med fire lange maskinskruer. Pakningen på bildet er viktig å legge merke til. Ved første monteringsforsøk hadde ikke jeg fått den med meg, og da hadde den ikke lagt seg riktig og jeg fikk en lekasje.

  Jeg brukte litt CIP Film på pakningen ved 2. montering og det tror jeg gjorde den godt.

  [​IMG]

  Montering skjer altså i reversj rekkefølge.
   
  Nosmoking, kfladseth og arvely liker dette.
 2. JohnL

  JohnL
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Bosted:
  Mathopen
  Hei, ble pumpen merkbart bedre etter demontering/montering? Jeg synes GF-pumpa har liten kapasitet.
   
 3. svalevatn

  svalevatn
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Ser at pumpen er lik den på netthandelbryggeren som jeg har benyttet. Det ble til at jeg byttet den ut, og monterte den nye på bryggetrallen hvor jeg har bryggeren og skyllevannet. Enklere vedlikehold, bedre kapasitet og bedre fleksibilitet. Den gamle pumpen får et nytt liv i en diy quickcarb. Pengene jeg sparte på dette, kontra å kjøpe en quickcarb alene forsvarer kjøpet av pumpen (som var rimelig på Ali...).
   

Del denne siden