Skal i gang med brygging nr tre, for mitt vedkommende, og har endel spørsmål om dette med gjæring... Har på mine to første (tjekkisk pils og Munhner) brukt tørrgjær type S-23, men leser litt på forumet her nokon meiner denne tørrgjæren kan gi "fruktig" smak på ølet.... (begge desse står enda å putrer og går, så har ikkje prøvd noko slags smaking for å finne ut om det stemmer)
Ser også at dette er mest tydelig på Lager? Leser meg opp i boka;Moderne hjemmebrygging, der det også står at det ikkje finnes fullgod tørrgjær til Lager, og at flytende gjær er utvilsomt det beste til dette... Stemmer dette, og er det evt andre tørrgjærer enn S-23 som er bedre?
Har handla inn litt flytende gjær til neste gang, og lurte på dette med mengde; Må en bruke to pakker med flytende gjær(i dette tilfellet 2042) til 50 ltr vørter? Eller lager en starter med ein pk fordelt på 1-1,5 ltr vørter nåken dager på forhand, og "får opp mengden" med gjærceller så det er nok til 50 ltr??
Takker så meget for alle svar..
Ser også at dette er mest tydelig på Lager? Leser meg opp i boka;Moderne hjemmebrygging, der det også står at det ikkje finnes fullgod tørrgjær til Lager, og at flytende gjær er utvilsomt det beste til dette... Stemmer dette, og er det evt andre tørrgjærer enn S-23 som er bedre?
Har handla inn litt flytende gjær til neste gang, og lurte på dette med mengde; Må en bruke to pakker med flytende gjær(i dette tilfellet 2042) til 50 ltr vørter? Eller lager en starter med ein pk fordelt på 1-1,5 ltr vørter nåken dager på forhand, og "får opp mengden" med gjærceller så det er nok til 50 ltr??
Takker så meget for alle svar..