Har nå 2 ganger opplevd å få litt vell mye gugg i gjærings bøtta etter koking/ kjøling. I og for seg ikke noe uvanlig det, men det er vel heller konsistensen som undrer meg litt. :lese:
Har i dag brygget 100 liter Munchner Dunkel. mesket i 100QT kjøleboks 90 min ved 66° Kontinuerlig skylling i 90 min ved 78°C.
Resirkurlerte 15 minutter ved hjelp av pumpe.
Brygget kokte 90 min, 15 min med Klar Urt. Kjølt med plate kjøler på ca 30 min til 12°c. Ingen ting virket unormal. Det eneste jeg kan tenke på er at malten muligens ble noe finmalt. Fikk et utbytte på 86% uten problemer med skyllingen
Vedlegger noen bilder, og er spent på om andre opplever samme symptomer.
I Bøttene er det ca 5 liter av dette gugget i hver bøtte. Guggen ligger på bunn, å vørteren er helt krystallklar over dette..
Noen idé hva som gjør dette? For jeg har bare opplevd det 2 ganger. Alltid ellers så er Trubben av en annen karakter..
Tor G
Har i dag brygget 100 liter Munchner Dunkel. mesket i 100QT kjøleboks 90 min ved 66° Kontinuerlig skylling i 90 min ved 78°C.
Resirkurlerte 15 minutter ved hjelp av pumpe.
Brygget kokte 90 min, 15 min med Klar Urt. Kjølt med plate kjøler på ca 30 min til 12°c. Ingen ting virket unormal. Det eneste jeg kan tenke på er at malten muligens ble noe finmalt. Fikk et utbytte på 86% uten problemer med skyllingen
Vedlegger noen bilder, og er spent på om andre opplever samme symptomer.
I Bøttene er det ca 5 liter av dette gugget i hver bøtte. Guggen ligger på bunn, å vørteren er helt krystallklar over dette..
Noen idé hva som gjør dette? For jeg har bare opplevd det 2 ganger. Alltid ellers så er Trubben av en annen karakter..
Tor G