1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

"Steepe" vanlig malt?

En tråd i 'Brygging' startet av Terje W, 7 Aug 2012.

  1. Terje W

    Terje W
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Hei. Skal sette et ekstrakt brygg for en kompis nå. Pils. Tenkte å trekke 200g caramalt(er dette litt lite?) til et 25L brygg mens jeg varmer vannet. Har også noe pilsmalt liggende. Er det noe poeng å slenge oppi litt av det også? Skjønner at jeg ikke får ut noe gjærbart av dette, men vil det tilføre litt mere smak på noe vis? Eller er det en dårlig ide?

    Håper på kjapt svar da jeg er klar til å starte:)
     
  2. Per G

    Per G
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
    Så lenge du ikke mesker basemalten og omdanner stivelsen til sukker er det en dårlig ide ja.
     
  3. Terje W

    Terje W
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Ok:) Googlet meg frem til det samme. Men hva med mengde krystallmalt i ekstraktbrygging, noen som har en tommelfingerregel der?
     
  4. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    10% vil jeg tro
     
  5. SverreK

    SverreK
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Skodje
    Ekstrakt har en tendens til å bli litt fyldigere og mørkere i seg selv, så jeg ville ikke brukt like mye som ved all-grain.
     
  6. Lars K.

    Lars K.
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Søfteland
    Bruk en bryggekalkulator. Menge spesialmalt kommer jo helt an på type spesialmalt, type og
    mengde ekstrakt og hva du har tenkt at resulatet skal bli.
     

Del denne siden