"Steepe" vanlig malt?

Hei. Skal sette et ekstrakt brygg for en kompis nå. Pils. Tenkte å trekke 200g caramalt(er dette litt lite?) til et 25L brygg mens jeg varmer vannet. Har også noe pilsmalt liggende. Er det noe poeng å slenge oppi litt av det også? Skjønner at jeg ikke får ut noe gjærbart av dette, men vil det tilføre litt mere smak på noe vis? Eller er det en dårlig ide?

Håper på kjapt svar da jeg er klar til å starte:)
 
Så lenge du ikke mesker basemalten og omdanner stivelsen til sukker er det en dårlig ide ja.
 
Ok:) Googlet meg frem til det samme. Men hva med mengde krystallmalt i ekstraktbrygging, noen som har en tommelfingerregel der?
 
Ekstrakt har en tendens til å bli litt fyldigere og mørkere i seg selv, så jeg ville ikke brukt like mye som ved all-grain.
 
Bruk en bryggekalkulator. Menge spesialmalt kommer jo helt an på type spesialmalt, type og
mengde ekstrakt og hva du har tenkt at resulatet skal bli.
 
Tilbake
Topp