Heisann!
Håper noen kan hjelpe meg å oppklare dette! Når jeg tappet det siste brygget mitt :
3,68 kg Pilsner malt
0,6 kg Røkt malt
0,1 kg golvmaltet bohemian malt
0,5 kg flaka mais
Mash inn: 40C
Step 1: 50C 30 min
Step 2 : 67C 90 min
Step 3 78C 10 min mash out.
30 gr Cascade pellets 6,6 i 60 min
52 gr Hallertau hersbrucker pellets 3,0 i 15 min
40 gr Tenntang Blomst 4,5 i 5 min
10 min før slutt :
1 ts Wyeast gjærnæring
1 ts Irish Moss
Volum etter kok 18 liter OG 1056
Wyeast Activator Bohemian Lager med starter på 2 liter.
Gjæret ved 10 grader i 4 dager , 13 grader i 3 dager.
Så ble den satt 2 dager ved 8 grader før den ble kjølt ned til 2 grader og klar til tapping(trodde jeg ihvertfall)
Da jeg begynner med hevert og tappe over i fatet, holder jeg heverten midt i gjæringsdunken. Jeg ser da etterhvert at det henger "tråder" langs kanten av dunken som liksom strekker seg innover imot midten. Syns dette så veldig rart ut, men jeg antok at det kanskje var noe gjærgreier. (jeg vet jo tross alt veldig lite om dette enda..) Det som har vært med alle 3 brygg jeg har på min Speidel Braumeister 20l er at jeg syns de blir veldig "grumsete" og urene. Er dette noe som noen har vært borti eller har noen anelse om hva kan være? Jeg tenker sopp når jeg ser de trådene, men vil helst ikke tenke den tanken. Jeg vasker alt utstyr godt og bruker starsan til slutt. Har nå 3 fat stående til lagring på 1,5-2 grader og håper at de vil klarne med dette. Hva tror de lærde?? (angrer som en hund på at jeg ikke tok bilde selvfølgelig....)
Håper noen kan hjelpe meg å oppklare dette! Når jeg tappet det siste brygget mitt :
3,68 kg Pilsner malt
0,6 kg Røkt malt
0,1 kg golvmaltet bohemian malt
0,5 kg flaka mais
Mash inn: 40C
Step 1: 50C 30 min
Step 2 : 67C 90 min
Step 3 78C 10 min mash out.
30 gr Cascade pellets 6,6 i 60 min
52 gr Hallertau hersbrucker pellets 3,0 i 15 min
40 gr Tenntang Blomst 4,5 i 5 min
10 min før slutt :
1 ts Wyeast gjærnæring
1 ts Irish Moss
Volum etter kok 18 liter OG 1056
Wyeast Activator Bohemian Lager med starter på 2 liter.
Gjæret ved 10 grader i 4 dager , 13 grader i 3 dager.
Så ble den satt 2 dager ved 8 grader før den ble kjølt ned til 2 grader og klar til tapping(trodde jeg ihvertfall)
Da jeg begynner med hevert og tappe over i fatet, holder jeg heverten midt i gjæringsdunken. Jeg ser da etterhvert at det henger "tråder" langs kanten av dunken som liksom strekker seg innover imot midten. Syns dette så veldig rart ut, men jeg antok at det kanskje var noe gjærgreier. (jeg vet jo tross alt veldig lite om dette enda..) Det som har vært med alle 3 brygg jeg har på min Speidel Braumeister 20l er at jeg syns de blir veldig "grumsete" og urene. Er dette noe som noen har vært borti eller har noen anelse om hva kan være? Jeg tenker sopp når jeg ser de trådene, men vil helst ikke tenke den tanken. Jeg vasker alt utstyr godt og bruker starsan til slutt. Har nå 3 fat stående til lagring på 1,5-2 grader og håper at de vil klarne med dette. Hva tror de lærde?? (angrer som en hund på at jeg ikke tok bilde selvfølgelig....)