Da har jeg flasket rabarbra cideren
Oppskriften ble som følgende:
5 liter rabarbra råsaft laget med saftsentrifuge.
Kokte opp 2 liter vann
Tilsatte 230 Gr spraymalt lys, 1/2ts servomyces, 3ts kritt og 400 Gr sukker.
Kokte dette i 15 min og kjølte det ned.
OG på rabarbran var 1,013 når alt ble blandete ble OG 1,046.
Jeg brukte et rør med WLP775 rett i gjæringskarett.
Gjæret i 13 dager på Ca 20 grader FG ble da 1.008.
Smakte på cidere før flaske, den ble litt syrlig.
Brukte 7 Gr sukker pr liter til karboniseribg.
Trur den muligen blir litt for syrlig.
Noen som har ide om hvorda dette blir ?
Sidere er veldig spennende. Hvordan ble dette? Smakt i det siste? Hadde håpet å lage lignende men fikk så lite rabarbara i år