Hei,
Jeg skal brygge store mengder øl som skal brukes neste høst, og håper noen kan hjelpe meg litt med lagringsspørsmål.
Frem til da blir brygging fordelt over hele året, og ølet blir lagret på flasker/bjørneunger i kjellerboden.
Spørsmålet er om kjellerboden egner seg for lagring ~10 mnd ?
* Automatisk lys, så "alltid mørkt"
* Ny bygård, så stabil temperatur på ~20 grader hele året.
Litt før selve festen, er det viktig at ølen blir kjølt ned til riktig temperatur og holdt der, f.eks i 7-14 dager? Vil det gi noe bedre øl ? Årsaken til at jeg spør er at lokalet vi skal benytte får vi tilgang til tidligst Torsdag kveld, Lørdag kveld er festen. Ergo vi har 24-48 timer hvor ølet får være nedkjølt.
Dette er en øl basert på kinn pilegrim/sjelefred, så humleinnholdet er ikke et problem. Har forstått det slik at lagring av IPA over lengre tid kan endre smaken pga. tap av humlesmak.
Takker for feedback
Jeg skal brygge store mengder øl som skal brukes neste høst, og håper noen kan hjelpe meg litt med lagringsspørsmål.
Frem til da blir brygging fordelt over hele året, og ølet blir lagret på flasker/bjørneunger i kjellerboden.
Spørsmålet er om kjellerboden egner seg for lagring ~10 mnd ?
* Automatisk lys, så "alltid mørkt"
* Ny bygård, så stabil temperatur på ~20 grader hele året.
Litt før selve festen, er det viktig at ølen blir kjølt ned til riktig temperatur og holdt der, f.eks i 7-14 dager? Vil det gi noe bedre øl ? Årsaken til at jeg spør er at lokalet vi skal benytte får vi tilgang til tidligst Torsdag kveld, Lørdag kveld er festen. Ergo vi har 24-48 timer hvor ølet får være nedkjølt.
Dette er en øl basert på kinn pilegrim/sjelefred, så humleinnholdet er ikke et problem. Har forstått det slik at lagring av IPA over lengre tid kan endre smaken pga. tap av humlesmak.
Takker for feedback