Real ale hjemme

Har noen laget seg et real ale system for hjemmebrygging?

Ikke si noe til kona, men jeg er svanger med en drøm som kan ta form av en plan.

Real ale presses ikke frem av co2. Det pumpes frem med en håndpumpe. Følgelig må tønna det pumpes fra få tilført luft, ellers blir det vakum. Og da taper pumpemannskapet til slutt kampen.

Mitt ølkonsum et ikke så stort at jeg kan ha et svært fat stående eksponert for luft. Jeg er usikker på hvor lenge et ferdig brygget øl uten karbonering kan stå før det blir sjemt. 2-3 dager? Jeg håper det. Da tåler det en helg.

Pumpe kan enkelt bestilles fra UK. Dvs, den er dyr, vanskelig å få forbi kona, men enkel å bestille. Men fat er verre. Jeg har lurt på disse. 5L partykeg. Det bør være mulig å konsumere er far over f.eks. en helg. Ser for meg at man bare kan stikke hull en propp og føre slangen ned i og begynne å pumpe. Det må være litt åpning for slippe inn luft. Party Keg 5 liter Med propp - BryggSelv

Noen som har erfaring med disse fatene? Holder de tett helt til de åpnes?
Det står at de ikke kan vaskes. Er det noen andre, enkle, små fat på markedet som kan vaskes med pbw?

Vil mitt system fungere og produsere reale ale? Noen som har bedre ideer?

Sent fra min SM-N975F via Tapatalk
 

ØyvindO

Norbrygg-medlem
Har noen laget seg et real ale system for hjemmebrygging?

Ikke si noe til kona, men jeg er svanger med en drøm som kan ta form av en plan.

Real ale presses ikke frem av co2. Det pumpes frem med en håndpumpe. Følgelig må tønna det pumpes fra få tilført luft, ellers blir det vakum. Og da taper pumpemannskapet til slutt kampen.

Mitt ølkonsum et ikke så stort at jeg kan ha et svært fat stående eksponert for luft. Jeg er usikker på hvor lenge et ferdig brygget øl uten karbonering kan stå før det blir sjemt. 2-3 dager? Jeg håper det. Da tåler det en helg.

Pumpe kan enkelt bestilles fra UK. Dvs, den er dyr, vanskelig å få forbi kona, men enkel å bestille. Men fat er verre. Jeg har lurt på disse. 5L partykeg. Det bør være mulig å konsumere er far over f.eks. en helg. Ser for meg at man bare kan stikke hull en propp og føre slangen ned i og begynne å pumpe. Det må være litt åpning for slippe inn luft. Party Keg 5 liter Med propp - BryggSelv

Noen som har erfaring med disse fatene? Holder de tett helt til de åpnes?
Det står at de ikke kan vaskes. Er det noen andre, enkle, små fat på markedet som kan vaskes med pbw?

Vil mitt system fungere og produsere reale ale? Noen som har bedre ideer?

Sent fra min SM-N975F via Tapatalk
Alternativt kan du bruke en cask breather.
 

Oberstbräu

Fylkesstyre
Du kan vaske partyfat, problemet er at åpningen er liten.
Det store nye innen cask ale og holdbarhet er bag in box. Har ikke prøvd selv ennå, men så en her inne som var i gang. Og sjekk YouTube.
 
Du kan vaske partyfat, problemet er at åpningen er liten.
Det store nye innen cask ale og holdbarhet er bag in box. Har ikke prøvd selv ennå, men så en her inne som var i gang. Og sjekk YouTube.
Der snakker vi. Til vinlegger selges det 3L poser for vin. Bør vel helst være noe større. 5-10L. Enver tett pose med tut som kan tilkobles en slange uten å.slippe inn luft vil vel funke fett. You Tube, here I come again!

Sent fra min SM-N975F via Tapatalk
 

Oberstbräu

Fylkesstyre
Men er ikke noe av poenget med real ale nettopp at du slipper inn luft?
Kunstig karbonering er på forbudslista til Camra. Ved bruk av cask gjør det at det må slippes inn luft, og da blir holdbarheten på få dager. Mange jukser med cask breather for å få bedre holdbarhet. Hjemmebryggere bruker gjerne en justerbar propanregulator i stedet, mye billigere. Men med bag in box slipper det ikke inn noe i posen når det tappes, så da kan man følge Camras litt for strenge regler og få god holdbarhet uten å gjøre noe ekstra.
 

erikraude

Norbrygg-medlem
Kunstig karbonering er på forbudslista til Camra. Ved bruk av cask gjør det at det må slippes inn luft, og da blir holdbarheten på få dager. Mange jukser med cask breather for å få bedre holdbarhet. Hjemmebryggere bruker gjerne en justerbar propanregulator i stedet, mye billigere. Men med bag in box slipper det ikke inn noe i posen når det tappes, så da kan man følge Camras litt for strenge regler og få god holdbarhet uten å gjøre noe ekstra.
Husker jeg ikke mye feil skriver camra om ølets utvikling i løpet av de dagene det er på tapp, nettopp som en prosess av oksygenpåvirkning. Jeg husker fra sist jeg var i England at jeg kunne gå tilbake til samme pub flere dager på rad og smake hvordan ølet var litt forskjellig fra dag til dag. Jeg mener camra beskriver real ale på tapp som et levende produkt nettopp som en funksjon av denne prosessen. Det vil man jo miste om man ikke slipper til luft.
 

Oberstbräu

Fylkesstyre
Husker jeg ikke mye feil skriver camra om ølets utvikling i løpet av de dagene det er på tapp, nettopp som en prosess av oksygenpåvirkning. Jeg husker fra sist jeg var i England at jeg kunne gå tilbake til samme pub flere dager på rad og smake hvordan ølet var litt forskjellig fra dag til dag. Jeg mener camra beskriver real ale på tapp som et levende produkt nettopp som en funksjon av denne prosessen. Det vil man jo miste om man ikke slipper til luft.
Vi får vel sjekke med Brygg når de bytter cask og ta med oss øldommere dit tre dager på rad.

Jeg stiller meg tvilende til om øl som har fått den modningen det skal ha blir bedre med oksidering. Muligens annerledes med en for fersk stout. Men det bør testes.
 

erikraude

Norbrygg-medlem
Vi får vel sjekke med Brygg når de bytter cask og ta med oss øldommere dit tre dager på rad.

Jeg stiller meg tvilende til om øl som har fått den modningen det skal ha blir bedre med oksidering. Muligens annerledes med en for fersk stout. Men det bør testes.
Jeg er heller ikke overbevist om at det blir bedre, men jeg mener det er et poeng i camras definisjon av real ale.
 

erikraude

Norbrygg-medlem
Kanskje de har moderert seg, eller kanskje jeg husker feil. Mener å huske at de var veldig opptatt av utviklinga under påvirkning av luft. Nå fant jeg bare dette, men det kan jo tyde på at det har vært en greie, ihvertfall:
The Oxford Companion to Beer Definition of real ale,
The strongest claim is that the air drawn into a cask on dispense somehow softens the palate of the beer, resulting in beneficial flavor changes analogous to the effect of oxygen on a young red wine.
 
Men er ikke noe av poenget med real ale nettopp at du slipper inn luft?
Det er vel ikke akkurat poenget at den skal utsettes for luft. Det er vel bare en dyd av nødvendighet for å greie å pumpe det ut av et fat. På en pub blir ikke et fat gammelt. Derfor går det helt greit at det blir eksponert for luft. Siden hjemmekonsumet er mindre enn på en pub, må fatet være lite eller som her, en pose som ikke skaper vakuum.

Sent fra min SM-N975F via Tapatalk
 

erikraude

Norbrygg-medlem
Det er vel ikke akkurat poenget at den skal utsettes for luft. Det er vel bare en dyd av nødvendighet for å greie å pumpe det ut av et fat. På en pub blir ikke et fat gammelt. Derfor går det helt greit at det blir eksponert for luft. Siden hjemmekonsumet er mindre enn på en pub, må fatet være lite eller som her, en pose som ikke skaper vakuum.

Sent fra min SM-N975F via Tapatalk
Som du ser av diskusjonen her måtte jeg grave litt, og det ser ut som også camra har gått bort fra fokuset på luftpåvirkning, men det blei tidligere hevda at det var en viktig komponent ved real ale.
 
Som du ser av diskusjonen her måtte jeg grave litt, og det ser ut som også camra har gått bort fra fokuset på luftpåvirkning, men det blei tidligere hevda at det var en viktig komponent ved real ale.
Da vil jeg tro det mest handler om sporten med å treffe på høyden. Ølnsom eksponeres for luft blir ganske fort sjemt. Bare smak en dagen-etter slant. Det gjør du bare en gang.

Når ale ble lagret i puben for ferdig-gjæring og modning, var det vel litt så så hvordan de traff når de serverte det.

Men jeg gjetter og tror. (Har etter hvert lært meg at dette er feil forum å gjøre akkurat det. For her er alltid noe som kan mye om de minste ting inne bryggefaget) Men det er et interessant spørsmål. På en måte vil jo en slik bag-in-box ale bli litt som en flaske-gjæret øl. Og da kan det være bedre og billigere å holde seg til det man har .

På en annen side vil jo et øl som utsettes for luft og null overtrykk gsnske fort miste all karbonering.

Sent fra min SM-N975F via Tapatalk
 
Topp