Finn Berger
Moderator
For å vende tilbake til trådens opprinnelige tittel:
Jeg har høsta gjær for ikke så lenge sida fra to dunker med pils på 34/0 som jeg flaska samme dag. En fjerdel har jeg satt et nytt brygg på, men resten vil jeg gjerne spare ei stund. Men for optimal bevaring av gjærhelsa ville jeg friske opp glykogenlagrene, som denne gjæren nok hadde begynt å spise en del av allerede. Så jeg laga opp halvannen liter med 1.020'ish vørter, blanda i all gjæren, og fordelte på 4 (godt vaska og desinfiserte) juice-flasker (PET), som jeg lot stå rolig i romtemperatur. De tok kjapt av, så jeg lot korken bare være løst skrudd på, men nå etter hvert har jeg skrudd til, og slipper ut med jevne mellomrom det lille som fremdeles produseres av CO2. Når de er ferdige med det, går flaskene i kjøleskap. Nok til 4 brygg.
Det jeg da sitter med, trur jeg, er gjær med gode lagre av glykogen, og null oksygentilgang. Så jeg tenker at jeg kan bruke dem uten problemer innafor 2-3 uker.
Jeg har høsta gjær for ikke så lenge sida fra to dunker med pils på 34/0 som jeg flaska samme dag. En fjerdel har jeg satt et nytt brygg på, men resten vil jeg gjerne spare ei stund. Men for optimal bevaring av gjærhelsa ville jeg friske opp glykogenlagrene, som denne gjæren nok hadde begynt å spise en del av allerede. Så jeg laga opp halvannen liter med 1.020'ish vørter, blanda i all gjæren, og fordelte på 4 (godt vaska og desinfiserte) juice-flasker (PET), som jeg lot stå rolig i romtemperatur. De tok kjapt av, så jeg lot korken bare være løst skrudd på, men nå etter hvert har jeg skrudd til, og slipper ut med jevne mellomrom det lille som fremdeles produseres av CO2. Når de er ferdige med det, går flaskene i kjøleskap. Nok til 4 brygg.
Det jeg da sitter med, trur jeg, er gjær med gode lagre av glykogen, og null oksygentilgang. Så jeg tenker at jeg kan bruke dem uten problemer innafor 2-3 uker.