Riktig mengde gjær.

Diskusjonen går løst her og temaet er nødvendigheten av riktig mengde gjær. Ved å bruke Mr. Malty og riktig menge gjær er resultater alltid bra, men er dette strengt tatt nødvendig eller ville mindre mengde gjær være nok?

Etter ferdig utgjæring er mengden gjær alltid alt for mye. Det er ingen tvil om at gjæren har formert seg svært mye, men dette ville også skjedd om en ikke laget gjærstarter.

Spørsmålet er: Hva skjer om en bruker mindre gjær og gjærer vørteren litt lengre? Vil dette ha noe å si på smaken og hvorfor?
 
Ved bruk av for lite gjær vil man få mer produksjon av estere og evt andre uønskede bismaker. I noen øltyper kan det være et riktig smaksbilde. Oksygen og temperatur er også en del av dette bildet.
 
Jeg har vært plaget med fusel og DMS, i tillegg til lite humlesmak, som følge av «under pitching». Nå følger jeg MrMalty til punkt og prikke.
 
Tilbake
Topp