Riper i bunn av Grainfather

Hei,

Jeg er nettopp ferdig med et Grainfather brygg og under rensing oppdaget jeg at jeg har en del riper i bunnen kjelen.
Jeg har kjøpt Grainfather sin meskespade og i videoene deres vises det jo også hvordan de skraper bunnen under oppkok og koking, for å unngå at ting brenner seg fast.
Jeg gjorde det samme som dem, men ser jo nå disse ripene.
Er jo for så vidt logisk når man skraper med metall mot metall.. men tenkte muligens ikke altfor langt i og med at jeg så dette i videoen deres.

Har det egentlig noe betydning at jeg nå har disse ripene?

Mvh,
Anders Spjelkaviknes
 
På varm side er ikke riper noe problem, vettu. Ingen bakterier overlever oppå varme elementet der. Hadde det vært i gjæringskaret ditt, burde du byttet det, da slike riper er perfekt gjemmested for uønskede organismer.

Så bare brygg, rør med meskeskje og vær glad:cool:
 
Ripene bør være laget med samme legering som stålet i GF, ellers kan det ruste hvis det er skikkelige riper. Da må man passivere (eller hva det heter) stålet igjen.
 
Er veldig overfladiske riper, så satser på at det går bra.
Har dessuten brukt Grainfather sin egen meske/røreskje, så da satser jeg på at de har tenkt på det.
.. finner vel ut av det etter hvert om det ikke skulle være tilfellet!
 
Tilbake
Topp