Rullende kok - eksempel

Hei,

Måtte Google rullende kok for å se hva som definerer dette sånn rent visuelt, og fant frem til denne :

Har jo forstått det slik at man bør ha en rullende kok når man koker vørteren.
Synes vel den var litt heftig i gang eller hva ?
 
Sist redigert:
Min er ikke like "heftig" som Palmer sin. Brygger på Speidel 20 og synes det er litt slapp kok på den, men det har nå blitt øl av det og.
 
Har kjøpt meg varmekappe og hette til min BM20, da ble det futt!

Jeg har varmekappen, uten at jeg synes den utgjør noen voldsom forskjell. Hetten derimot vil jeg tro hjelper. Det eneste jeg (muligens) har merket som en bieffekt av litt roligere kok er at ølet ikke blir så klart som jeg ønsker. Mener å ha lest at bra kok kan hjelpe på klarhet, og at det har noe med hot break å gjøre. Hadde klarere øl den perioden jeg brygget BIAB og kokte på platetopp. Nå er ikke det noen stor bekymring, skal sies, så lenge jeg har en avdampning på ca 8 % og ingen tegn til DMS.
 
Tenk hvis koken i videoklippet egentlig er for lav ifht hva han egentlig ønsket seg? Kanskje de var tomme akkurat den dagen for egnet utstyr for demo-bruk?
 
Tilbake
Topp