Er ss 304 ok å bruke som "Food grade" eller er det litt på kanten.
Har kjøpt noe fra en kinamann og kurerer nå på om jeg var litt kjapp og litt for gjerrig
Men det er vel av korrosjonshensyn at 316 brukes mye der. 304 er ikke uvanlig i matbransjen det heller, og det er sikkert en god del stålkantiner og sånt som er laget i 400 - serien.
Som @Bjarte H sier er forskjellen på 304 og 316 evnen til å motstå korrosjon, der 316 er hakket vassere grunnet at legeringen inneholder molybden (understøttes av Palmer i nevnte podcast). 200-serie kan også brukes, samt 400-serien (som ofte er brukt i kniver og redskaper).
304 brukes MYE i meieri! (Har jobbet på et selv i noen år i tillegg til at jeg har kjøpt rør/rørdeler som brukes der av Skala (Landteknikk), og det er stort sett 304 det går i..)
316 trenger man kun når man Jobber med syrer, baser og kjemisk aggressivt klima. 304 brukes i næringsmiddel industrien uten problem overhode. Så lenge man ikke vasker utstyret med syrer som tar bort beskyttelsen/ oksydbelegget er det perfekt
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.