SindreW
Fylkesleder
Syns det var mange som unødig stresser opp fthing her.
En pakke US05 på 16l med OG1.080 er ikke veldig langt under det optimale, og på så lav temperatur er det normalt at det tar litt tid før gjæringen drar ordentlig i gang. To døgn er ikke unormalt.
Om det plopper eller ikke trenger heller ikke bety så mye. Lokket på gjæringskaret er sjelden 100% tett. Kullsyren fra gjæringen kan komme seg unna andre veier enn gjennom gjærlåsen. Hvis du har 16l i et 30l kar så vil det også trengs litt lenger tid for å bygge opp nok trykk.
Du kan godt pitche en pakke til rett i vørteren, men det har neppe noen stor betydning nå. Blir garantert øl uansett.
RDWHAHB
En pakke US05 på 16l med OG1.080 er ikke veldig langt under det optimale, og på så lav temperatur er det normalt at det tar litt tid før gjæringen drar ordentlig i gang. To døgn er ikke unormalt.
Om det plopper eller ikke trenger heller ikke bety så mye. Lokket på gjæringskaret er sjelden 100% tett. Kullsyren fra gjæringen kan komme seg unna andre veier enn gjennom gjærlåsen. Hvis du har 16l i et 30l kar så vil det også trengs litt lenger tid for å bygge opp nok trykk.
Du kan godt pitche en pakke til rett i vørteren, men det har neppe noen stor betydning nå. Blir garantert øl uansett.
RDWHAHB