Safbrew startet opp gjæring igjenn

Mc.

Norbrygg-medlem
Laget en solsnu etter oppskrift funnet på forumet her. Ble mesket på 68 grader ved et uhell. Så ble den satt på gjæring på 18 grader da jeg leste at safbrew S 33 trivdes godt der. Lar den stå det en uke. Så må jeg sette et annet øl til gjæring på 20 grader i samme rom. Setter solsnu lengst unna nede på gulvet og det andre 50 cm høyere og nærmere varmeovnen. Måler sg til 1017-1018 etter 3 dager til. Lar det stå slik i nesten 3 uker pga turnusen min. Kommer hjem og slår av varmen slik at den synker til 16 grader. Neste dag bestemmer s-33 seg for å starte gjæringen igjenn. Tror først at det bare er CO2 som slippes ut uten gjæring. Men neste dag er det likedann. Måler sg til 1016-1017. Tror kanskje gjæringen er igang igjenn. Noen som har opplevd noe lignende .
 
Laget en solsnu etter oppskrift funnet på forumet her. Ble mesket på 68 grader ved et uhell. Så ble den satt på gjæring på 18 grader da jeg leste at safbrew S 33 trivdes godt der. Lar den stå det en uke. Så må jeg sette et annet øl til gjæring på 20 grader i samme rom. Setter solsnu lengst unna nede på gulvet og det andre 50 cm høyere og nærmere varmeovnen. Måler sg til 1017-1018 etter 3 dager til. Lar det stå slik i nesten 3 uker pga turnusen min. Kommer hjem og slår av varmen slik at den synker til 16 grader. Neste dag bestemmer s-33 seg for å starte gjæringen igjenn. Tror først at det bare er CO2 som slippes ut uten gjæring. Men neste dag er det likedann. Måler sg til 1016-1017. Tror kanskje gjæringen er igang igjenn. Noen som har opplevd noe lignende .
Ja. Gjæringa stoppet alt for tidlig. Pitcha ei pakke gjær til og den kom i gang igjen, Det hadde den kanskje gjort likevel. Har lest flere steder at S-33 kan være litt lunefull.
 
  • Like
Reaksjoner: Mc.
Fra "1017-1018" til "1016-1017" er jo litt upresist. (ja, det kan være vanskelig å måle) Altså kan den ha vært på 1.017 og fremdeles være på 1.017? Husk også at hydrometeret viser mindre SG ved lavere temperaturer enn det er kalibrert for.

Jeg hadde flasket denne med så lite avvik, men du kan evt prøve å kjøre temperaturen litt opp i noen dager for å se om det skjer noe.
 
Tilbake
Topp