Hvor lang gjæring på 15*grader C? Og hvor lang lagring anbefales? Tenkte å lage en dunkles Weizenbier til sommeren og har sett at noen anbefaler lang lagring opp imot 90 dager på visse Weissbier. Trodde i grunnen at Weissbier var "ferskvare", og ikke trengte lang lagring. Hva er riktig her?
Har gjæra en weissbier på 20 grader med denne og den øla er forferdelig god for øyeblikket....
Håper jeg ikke drikker opp alt før han kompisen min som var med på brygginga kommer hjem fra nordsjøen og får smakt litt
Kjennte lite til banansmak heldigvis, ikke det jeg jakta på
Jeg brygget weiss til et helt bryllup med denne gjæren. Gjæret på nettopp 17 grader, da jeg kom over en artikkel der en kar sa at dette var perfekt for den gjæren. Ølet ble meget godt, og tomt ble det
Jeg har brukt denne gjæra to ganger. Den første gangen gjæret den på rundt 19-20 grader og Tettnanger 5.5%. Denne syntes jeg ble mye bedre enn den siste jeg prøvde meg på. Hvor jeg gjæret på 15-16 grader og Hallertauer 3%. Den siste fikk også gjære lengre, endte opp med høyere OG og Lavere FG. Eller samme meskeprogram og 50/50 pils/hvete. Mye som spiller inn på smak, men den første smakte mye mer nellik og banan. Der har vel temperaturen spilt inn. Den første fikk forsåvidt bare 5 dagers gjæring og så havnet den på fat.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.