1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Torsdag 3. desember vil forumet være utilgjengelig fra ca 17:30 og ut kvelden. Når forumet kommer tilbake vil det være med nytt utseende.
    Fjern notisen

Safbrew WB-06

En tråd i 'Råvarer' startet av Rutof, 1 Jan 2014.

  1. Rutof

    Rutof
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Fjell
    Har tenkt å brygge med denne. Noen erfaringer ang gjærings temp?
    Pleid å gjære hvete øl på 17 grader. Funker det på denne og ?
     
  2. malm

    malm
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Jeløya, Moss
    Kun gode erfaringer med denne. 17 grader fungerer bra, men gjerne en grad eller to mindre.

    Mvh Martin
     
  3. Jarle T

    Jarle T
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Hvor lang gjæring på 15*grader C? Og hvor lang lagring anbefales? Tenkte å lage en dunkles Weizenbier til sommeren og har sett at noen anbefaler lang lagring opp imot 90 dager på visse Weissbier. Trodde i grunnen at Weissbier var "ferskvare", og ikke trengte lang lagring. Hva er riktig her?





    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  4. Rutof

    Rutof
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Fjell
    Weissbier er ferskvare :)
     
  5. Ingef

    Ingef
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Karmøy
    Nokon som har tankar om balansen mellom nellik og banan i forhold til temperaturen på denne gjæren?
     
  6. Odd Kristian Wathne

    Odd Kristian Wathne
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Har gjæra en weissbier på 20 grader med denne og den øla er forferdelig god for øyeblikket....
    Håper jeg ikke drikker opp alt før han kompisen min som var med på brygginga kommer hjem fra nordsjøen og får smakt litt :p
    Kjennte lite til banansmak heldigvis, ikke det jeg jakta på :p

    http://www.fermentis.com/wp-content/uploads/2012/02/SFBWB06.pdf
     
  7. Gunnar84

    Gunnar84
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Trondheim
    Jeg brygget weiss til et helt bryllup med denne gjæren. Gjæret på nettopp 17 grader, da jeg kom over en artikkel der en kar sa at dette var perfekt for den gjæren. Ølet ble meget godt, og tomt ble det :)
     
  8. Kristian Andreassen

    Kristian Andreassen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Jeg har brukt denne gjæra to ganger. Den første gangen gjæret den på rundt 19-20 grader og Tettnanger 5.5%. Denne syntes jeg ble mye bedre enn den siste jeg prøvde meg på. Hvor jeg gjæret på 15-16 grader og Hallertauer 3%. Den siste fikk også gjære lengre, endte opp med høyere OG og Lavere FG. Eller samme meskeprogram og 50/50 pils/hvete. Mye som spiller inn på smak, men den første smakte mye mer nellik og banan. Der har vel temperaturen spilt inn. Den første fikk forsåvidt bare 5 dagers gjæring og så havnet den på fat.
     

Del denne siden