370 liter?!? Tørste venner?Brygget 370 liter av denne på fredag. OG på 1.056 og i dag er SG på 1.000. Startet på 23 grader og nå er den rundt 25. Effektive saker.
Hydrometer prøvene smaker fortreffelig.
gått over til bryggerlaug. er 8 stk, noen tørstere enn andre370 liter?!? Tørste venner?
Flasket for tidlig eller er det partikler i flaska som bobler kan forme seg på?@*Lars - flasken du fikk av meg er iht oppskriften i starten av denne tråden. Tror du må åpne flasken ute på terrassen - ble lit for mye bobbler
Jeg skjønner stadig ikke hvorfor en saison skal karboneres så hardt. Jeg liker det rett og slett ikke. OK, jeg legger meg ikke på nivå med engelsk ale, heller, men karbonerer ganske normalt, som en pils - som jeg heller ikke karbonerer veldig hardt.
Noen som har prøvd moderat karbonering?
Mye kan sikkert sies om mine saisons - men "vandig" har aldri falt meg inn. Så da er det nok ikke for lavt.De fleste flaskene mine får 2 sukkerbiter á ~2,2 gram på 0,5
Altså ca 8,5 g/L, syntes det er ganske passe
Hvis lette tørre øl som f.eks Saison og andre lyse belgiske og f.eks hveteøl får for lav karbonering blir det fort for vanndig
Mye kan sikkert sies om mine saisons - men "vandig" har aldri falt meg inn. Så da er det nok ikke for lavt.
Karbonering er karbonering, og jeg synes at når du kommer opp på 5-6 gr sukker per liter - jeg trur jeg brukte 5 da jeg brukte sukker - så er det "nok", uansett. Jeg har ikke mer oppi weissbier, heller. (Jeg forholder meg til volumes nå som jeg karbonerer med speise, og legger meg stort sett på 2-2,2. Det blir dessuten nokså omtrentlig, jeg gidder ikke å måle opp.)
Trykkmåler til flaske. Snedig. Weissbierbryggeriene bruker sånne, veit jeg.Neste gang blir det 2.5 Vol Finn / Det var første gang jeg brukte naturlig karbonering med Speise men det ble rett og slett lit for mye denne gangen. Neste batch blir det Weissbier og skal sikte på 2.5 Vol.
Fikk sent denne dingsen i posten fra Nederland - slipper jeg å åpne flasker for tidlig.
Vis vedlegget 51625
Vis vedlegget 52616
Fra 1.056 til 1.002 på 4 dager. Gjæret på 25 grader. Masse, masse av banansmak, kanskje i overkant, men det roer seg vel etterhvert. Men basen er uansett svært lovende og dette virker meget bra.
Var 1.009 etter 2 dager. Mesket på 63° og jeg klarte for første gang å holde en temperatur som var mer eller mindre stabil gjennom 60 min. Ca 20 minutter utmesk på 72° og skylling på 78°. Men her sank temperaturen på skyllevannet ned mot 72° i løpet av skylletiden som sikkert tok en time.Omtrent samme hos meg 1.054 --> 1.004 på tre dager (28 C, tipper den egentlig var ferdig på to)
Brygga på fredag
Jeg får mest fenoler av den gjæra dog
Hva meska du på?