Saison-bør jeg ha sukker i denne oppskriften?

Jeg er litt sugen kjenner jeg på 125 gram spraymalt + 125 gram sukker, så når jeg OG'en jeg hadde tenkt, og ender ikke opp med noe som er for tynt?
 
Med andre ord: Om du skulle lage en saison på 4,5-5% på KUN ekstrakt- så ville du droppa sukkeret mtp at saison gjærer normalt sett godt nok ut ift den "basen" man da har av malt?
 
Regnet litt på det nå, og kan ikke gi deg et direkte svar på det du spør om. Har tatt utgangspunkt i 75% gjærbarhet fra maltekstrakt. Tilsett halvparten av sukkeret når du ser at stormingen gir seg, så er du i mål. Ikke tilsett så blir det minst like godt det og. Selv er jeg tilhenger av å tilsette sukkeret etter stormgjæring, slik at gjæren ikke spiser opp desserten først, og blir mett. Enkle sukkerarter er jo "enkle", så det klarer gjæren å spise hvis den blir tilført senere. Kjør på med halvparten.
 
Tilbake
Topp