Skyllevann høres ikke noe godt ut på norsk. Men, det er vel den riktige betegnelsen på det man har igjen etter å ha mesket en maksimal mengde malt. Og sitter igjen med en vørter man ikke ønsker å tynne ut (fordi det skal bli en Barley Wine, Baltic Porter eller Imperial etellerannet). Maltsengen har nå en masse sukker som kan bli et godt øl, og om man skyller denne på vanlig måte - så får man skyllevannet.
Restvørter er vel en bedre betegnelse.
Spørsmålet mitt er enkelt: fins det en metode som gjør at man kan regne seg fram til antall liter vann i forhold til ønsket OG på restvørteren?
Har selv gjort en beregning utifra artikkelen i BYO om Fullers' metoden, men jeg vet ikke helt.
Ble veldig omtrentlig.
Man kan selvsagt skylle til man når et akseptabelt sukkerinnhold før kok, men det blir mye pes --
humlemengden må beregnes 'i farten'.....
En enkel formel hadde vært bedre.
Restvørter er vel en bedre betegnelse.
Spørsmålet mitt er enkelt: fins det en metode som gjør at man kan regne seg fram til antall liter vann i forhold til ønsket OG på restvørteren?
Har selv gjort en beregning utifra artikkelen i BYO om Fullers' metoden, men jeg vet ikke helt.
Ble veldig omtrentlig.
Man kan selvsagt skylle til man når et akseptabelt sukkerinnhold før kok, men det blir mye pes --
humlemengden må beregnes 'i farten'.....
En enkel formel hadde vært bedre.