Seiglivet gjær?

Jeg satte en bock for fire uker siden (skulle egentlig vært en bayer, men bommet litt med vannmengden), og jeg tok sjansen på å bruke WLP833-slurry fra november. OG ble målt til 1.074, og etter en drøy uke var den nede i 1.022. Etter tre uker var den fremdeles på 1.022, så jeg anså den klar for tapping. Tilfeldigheter, stram timeplan og generell latskap har gjort at jeg likevel ikke har fått tid før nå, så jeg satte i går ned temperaturen fra 9 til 1 grad, løftet i dag ut dunken og stilte den litt på skrå og klar til tapp. Etter 10 minutter ser jeg det har begynt å ploppe i gjærlåsen, ca 10 sekunder mellom hvert plopp. Har jeg vekket gjæren til live med å løfte den fra gjæringsskap til benken utenfor? Bør jeg la den stå flere dager før tapping? Det er omtrent samme temperatur der den nå står i kjelleren som det har vært hele veien i gjæringsskapet bortsett fra det siste døgnet.
 
Vil tro det bare er CO2 som går ut av oppløsning pga. temperaturendringer eller bevegelse.
 
Tilbake
Topp