Hei, jeg lurer lidt på hvordan jeg kan senke ph verdien i mesken til 4.4?
Jeg brygger en pale ale med 4.5 kg Pale Extra og 0.25 kg Caramalt
Jeg brygger en pale ale med 4.5 kg Pale Extra og 0.25 kg Caramalt
Volume 20l
Boil volume 25
ABV 5.6
Target FG 1011
Target OG 1053
EBC 15
SRM 7.6
PH 4.4
Attenuation level 78%
5,1 skulle funke, men er vel litt lavt i forhold til hva som vanligvis anbefales? Jeg har oppfattet 5,2 som ideelt med veldig lyst øl basert på pilsnermalt, og ellers 5,3-5,5 for lyse øl generelt, og 5,4-5,6 for mørkere/tyngre øl.
Både i mesk og i kok er det hensyn som kan komme i motsetning til det endelige pH-målet i ølet, så jeg mener man faktisk kan måtte justere både i overgangen mesk-kok, og i overgangen kok-gjæring.