Hei.
Jeg har sett mange innlegg på forum der man foreslår å senke temperaturen på vørteren 3-4 grader under stormgjæringen.
Etter å ha fått boken Yeast i postkassen og lest litt i det så klarer jeg ikke å se at dette er noe godt forstlag, tvert imot.
Det påpekes tvert imot at det med «riktig» temperatur for den gitte gjæren dannes flere(dvs riktigere antall) gjærceller samt at det meste av aromaen dannes ved «riktig» temperatur for den gitte gjæren.
Det virker altså for meg som om forslaget om å senke temperaturen i vørteren under stormgjæring er et dårlig forslag.
Har jeg misforstått noe her ?
Jeg har sett mange innlegg på forum der man foreslår å senke temperaturen på vørteren 3-4 grader under stormgjæringen.
Etter å ha fått boken Yeast i postkassen og lest litt i det så klarer jeg ikke å se at dette er noe godt forstlag, tvert imot.
Det påpekes tvert imot at det med «riktig» temperatur for den gitte gjæren dannes flere(dvs riktigere antall) gjærceller samt at det meste av aromaen dannes ved «riktig» temperatur for den gitte gjæren.
Det virker altså for meg som om forslaget om å senke temperaturen i vørteren under stormgjæring er et dårlig forslag.
Har jeg misforstått noe her ?