Så har jeg et eget prosjekt. Årets juleøl - som kanskje helst mest blir neste års, men litt årets også. Jeg er ikke så veldig usikker på den egentlig, siden den er en variant av noe jeg har brygget før, men hører likevel gjerne kommentarer - og gode råd om prosessen, eventuelt. Jeg brygger ikke sånt ofte.
OG 1.076, FG 1.021, ABV 7,15, IBU 45, mesketemp 68 grader. Batch sparge.
Basert på 75% meskeeffektivitet og 72% utgjæring.
Til 47 liter ferdig øl. (56 liter til kok).
9.0 kg Maris Otter (54%)
4.0 kg Lyst Münchnermalt (24%)
1.0 kg Melanoidinmalt (6%)
1.0 kg Crystal 120 EBC (6%)
1.0 kg Lyst sjokolademalt (6%)
0,3 kg Blackprinz malt (1,8%)
0,3 kg Black malt (1,8%)
0,1 kg Peated malt (0,6%)
Bramling Cross @60 og 15
Wyeast 1318
Blir det for søtt med en kilo melanoidinmalt? Det er i grunnen det jeg lurer på. Det er en kilo som jeg har tatt fra münchnermaltet i den gamle oppskriften, og jeg er slett ikke sikker på at jeg skal gjøre det. Den gamle hadde også mørk münchner, og ikke noe lys. Det er mulig jeg skal flytte noe av den lyse tilbake til mørk.