Finn Berger
Moderator
Skal prøve meg på en BEINHARD sjokolade/vanilje stout. Har dog ikke laget en slik oppskrift før, så greit å sjekke med ekspertisen om det mangler noe
Est Original Gravity: 1,090 SG
Est Final Gravity: 1,017 SG
Estimated Alcohol by Vol: 9,6 %
Bitterness: 41,9 IBUs
Est Color: 66,2 EBC
4,80 kg Pale Malt, Maris Otter (5,9 EBC) Grain 1 56,5 %
0,96 kg Caramunich Malt (110,3 EBC) Grain 2 11,3 %
0,48 kg BEST Melanoidin (BESTMALZ) (70,0 EBC) Grain 3 5,6 %
0,48 kg Oats, Flaked (2,0 EBC) Grain 4 5,6 %
0,24 kg BEST Chocolate (BESTMALZ) (900,0 EBC) Grain 5 2,8 %
0,24 kg BEST Wheat Malt (BESTMALZ) (4,8 EBC) Grain 6 2,8 %
0,08 kg BEST Black Malt (BESTMALZ) (1200,0 EBC) Grain 7 0,9 %
0,72 kg Brown Sugar, Dark (98,5 EBC) Sugar 8 8,5 %
0,50 kg Milk Sugar (Lactose) (0,0 EBC) Sugar 9 5,9 %
30,00 g Horizon [12,00 %] - Boil 60,0 min Hop 10 29,5 IBUs
50,00 g East Kent Goldings (EKG) [5,00 %] - Boil 20,0 min Hop 11 12,4 IBUs
2,0 pkg SafAle English Ale (DCL/Fermentis #S-04) [23,66 ml] Yeast 12 -
200,00 g Cacao Nibs (Secondary 10,0 days) Flavor 13 -
3,00 Items Vanilla Beans (Secondary 10,0 days) Flavor 14 -
Kakaonibs og vaniljestenger trekkes i vodka før de tilsettes etter stormgjæring.
TAKKER(!) for alle tilbakemeldinger!
Enig med øvrige tilbakemeldinger, bortsett fra at jeg ikke er så opprørt over IBU'en du har landet på. Og så ville jeg spandert en bedre gjær. Mitt tips er den som er husgjæren til Kinn, Wyeast 1318 London Ale III, som også gjerne legger igjen litt restsødme.
Er en kilo krystall + en halvkilo melanoidin litt mye søtsaker? Jeg har ikke brygget noe i denne sjangeren, så jeg skal ikke ha noen mening om det. Det ser bare ganske voldsomt ut for meg.