Hei
Jeg har et spørsmål angående trub og lignende. Som kokekjele i bryggeriet mitt så har jeg en varmtvannsbereder hvor jeg har kuttet toppen av og montert flere varmeelement fra vannkokere. Funker som en drøm. Utløpet fra kokekaret har jeg laget midt i bunnen av "kjelen" hvor vørteren etter kok renner gjennom en motstrømskjøler og ned i gjæringskaret.
Men det er ikke lett å unngå at det kommer humlerester og andre "klumper" med når jeg tapper det gjennom kjøleren, så det jeg pleier å gjøre er å henge en kjøkkensil på gjæringskaret som den avkjølte vørteren renner gjennom og fanger opp mesteparten av "ulumskhetene" og jeg får i samme slengen pisket inn godt med luft i vørteren før pitching.
Er dette en grei måte å gjøre det på eller gjør jeg noe som ikke bør gjøres?
Andre, eventuelt bedre forslag tas imot med takk...
Jeg har et spørsmål angående trub og lignende. Som kokekjele i bryggeriet mitt så har jeg en varmtvannsbereder hvor jeg har kuttet toppen av og montert flere varmeelement fra vannkokere. Funker som en drøm. Utløpet fra kokekaret har jeg laget midt i bunnen av "kjelen" hvor vørteren etter kok renner gjennom en motstrømskjøler og ned i gjæringskaret.
Men det er ikke lett å unngå at det kommer humlerester og andre "klumper" med når jeg tapper det gjennom kjøleren, så det jeg pleier å gjøre er å henge en kjøkkensil på gjæringskaret som den avkjølte vørteren renner gjennom og fanger opp mesteparten av "ulumskhetene" og jeg får i samme slengen pisket inn godt med luft i vørteren før pitching.
Er dette en grei måte å gjøre det på eller gjør jeg noe som ikke bør gjøres?
Andre, eventuelt bedre forslag tas imot med takk...