God kveld folkens !
Et kjapt spørsmål. I går brygget jeg midt første weissbier 25l sett fra beer brew.
Etter koking ble det igjen en del grums i bunnen av kjelen, jeg valgte da å ikke ta dette med i lagringen på dunk.
Er det slik at det er best med en sil el.l. slik at jeg får med meg alt av vørter eller skal grumset være med i karet under gjæring.
Og et spørsmål til på tampen. Jeg målte OG på 1040(20grader) før gjæring. I oppskriften står det forventet OG på 1045 til 1050. Er da 1040 innenfor ?
Og Takk for et supert forum !!
Hilsen
Andre
Et kjapt spørsmål. I går brygget jeg midt første weissbier 25l sett fra beer brew.
Etter koking ble det igjen en del grums i bunnen av kjelen, jeg valgte da å ikke ta dette med i lagringen på dunk.
Er det slik at det er best med en sil el.l. slik at jeg får med meg alt av vørter eller skal grumset være med i karet under gjæring.
Og et spørsmål til på tampen. Jeg målte OG på 1040(20grader) før gjæring. I oppskriften står det forventet OG på 1045 til 1050. Er da 1040 innenfor ?
Og Takk for et supert forum !!
Hilsen
Andre