1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Sitron smak, hvorfor brukes skallet?

En tråd i 'Råvarer' startet av Aasnes, 9 Jan 2019.

  1. Aasnes

    Aasnes
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Kabelvåg
    Når man skal ha smak av sitrus, så skal man jo ofte raspe av skallet, hvorfor? Kan man ikke like gjærne bruke saft fra frukten, eller konsentrert saft, type te sitron f.eks ?
     
  2. Birhanen

    Birhanen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Skallet inneholder den essensielle oljen fra sitron i høy konsentrasjon og som gir sitronen den duften den har. I juice finnes den også, men da får du i tillegg masse syre (altså smak av sitron). Vanligvis ønsker du kun å gi ølet sitron aroma. Ikke gjøre det surt med sitronsyre.
     
    Aasnes, perolavsen og Frode:D liker dette.

Del denne siden