Hei godtfolk! Jeg tenkte å brygge en pils nå i påsken, rundt 20. april. Etter påsken blir jeg bortreist frem til ca. 10. juni. Er det noe problem at pilsen står til gjæring så lenge? Bruker et gjærinsskap styrt med STC-1000, og jeg kan lære opp min far i å endre temperaturer om det er gunstig å gjøre det underveis (hvilke temperaturer anbefales isåfall?). Har ikke så veldig mange brygg på CV-en, men har fått med meg at det er lurt med en diacetyl-rest mot slutten av gjæringen.
Er jeg helt på villspor om jeg tenker følgende?:
-Starter gjæring på 9C
-Øker til 10C etter et par dager, og videre til 11 og 12C etter noen dager til
-Etter 14-ish dager økes temperatur til 15 for diacetyl rest.
-Så bare la den stå på 15C i noen uker til jeg er hjemme og kan flaske?
Tenkte forresten å bruke et "Premium Pils" ølsett fra ølbrygging.no, og dette kommer med saflager S-23. Tar gjerne imot innvendinger her om noen har en god oppskrift de vil dele, eller om jeg burde bruke en annen gjær
Er jeg helt på villspor om jeg tenker følgende?:
-Starter gjæring på 9C
-Øker til 10C etter et par dager, og videre til 11 og 12C etter noen dager til
-Etter 14-ish dager økes temperatur til 15 for diacetyl rest.
-Så bare la den stå på 15C i noen uker til jeg er hjemme og kan flaske?
Tenkte forresten å bruke et "Premium Pils" ølsett fra ølbrygging.no, og dette kommer med saflager S-23. Tar gjerne imot innvendinger her om noen har en god oppskrift de vil dele, eller om jeg burde bruke en annen gjær