Hei, fersking her og jeg har noen spørsmål før jeg kan starte.
Dette er et ekstraktsett fra bryggselv, Bryggselv Czech Pilsner.
1. Jeg har sett på flere som har laget "starter" hvor noen bruker alt i starteren og noen bruker bare "slammet" på bunnen, hva er forskjellen? Og skal man da trekke ifra vannet man tilsetter i karet?
2. For pilsner så trenger jo man også en del kaldere temp mens det gjærer og nå som det begynner å bli varmere blir dette et problem. Har kikket litt rundt her inne på forumet og jeg ser det blir nevnt frysere? hvordan regulerer dere tempen der og alt ikke ender opp fryst? de små kjøleskapene jeg har sett på er for små og jeg har rett og slett ikke plass til enda et stort kjøleskap inne i leiligheten.
Dette er et ekstraktsett fra bryggselv, Bryggselv Czech Pilsner.
1. Jeg har sett på flere som har laget "starter" hvor noen bruker alt i starteren og noen bruker bare "slammet" på bunnen, hva er forskjellen? Og skal man da trekke ifra vannet man tilsetter i karet?
2. For pilsner så trenger jo man også en del kaldere temp mens det gjærer og nå som det begynner å bli varmere blir dette et problem. Har kikket litt rundt her inne på forumet og jeg ser det blir nevnt frysere? hvordan regulerer dere tempen der og alt ikke ender opp fryst? de små kjøleskapene jeg har sett på er for små og jeg har rett og slett ikke plass til enda et stort kjøleskap inne i leiligheten.