Hei,
Har satt 35 flasker til karbonering i et kjøleskap som holder 22-23 grader ca. Ølet var cold crasha, så jeg fyrte opp tempen til ca 28-30 grader de første timene for å få karboneringen i gang (lurt?).
Samme brygget står også i 2 stk plastflasker jeg fylte opp, klemte ut all lufta før jeg skrudde på korken.
Disse har blåst deg opp og har begynt å bli ganske harde allerede, det ble de i grunn etter bare 2-3 dager. Så karboneringen er absolutt i gang, ingen tvil om det.
Jeg reiser jo på ferie mandag og blir en uke. Bør jeg ta flaskene ut og sette på kjøl før jeg reiser, eller kan jeg drøye til jeg kommer tilbake. Det blir da enten 11 dager om jeg tar det inn før jeg reiser, eller 18 dager om jeg tar det når jeg kommer hjem. Har lest på forumet at noen har bare latt flaskene stå i romtemp, men at dette i grunn bare gir lavere holdbarhetstid? Stemmer det? Trodde man satte i kjøleskapet for å "stoppe" karboneringsprosessen så det ikke blir overkarbonert.
Bør jeg åpne en flaske og sjekke den 11 dagen?
Har satt 35 flasker til karbonering i et kjøleskap som holder 22-23 grader ca. Ølet var cold crasha, så jeg fyrte opp tempen til ca 28-30 grader de første timene for å få karboneringen i gang (lurt?).
Samme brygget står også i 2 stk plastflasker jeg fylte opp, klemte ut all lufta før jeg skrudde på korken.
Disse har blåst deg opp og har begynt å bli ganske harde allerede, det ble de i grunn etter bare 2-3 dager. Så karboneringen er absolutt i gang, ingen tvil om det.
Jeg reiser jo på ferie mandag og blir en uke. Bør jeg ta flaskene ut og sette på kjøl før jeg reiser, eller kan jeg drøye til jeg kommer tilbake. Det blir da enten 11 dager om jeg tar det inn før jeg reiser, eller 18 dager om jeg tar det når jeg kommer hjem. Har lest på forumet at noen har bare latt flaskene stå i romtemp, men at dette i grunn bare gir lavere holdbarhetstid? Stemmer det? Trodde man satte i kjøleskapet for å "stoppe" karboneringsprosessen så det ikke blir overkarbonert.
Bør jeg åpne en flaske og sjekke den 11 dagen?