Mitt første all grain brygg ser ut som det er ganske grumsete på gjæringskaret.. Lest litt her og der og lurer derfor på:
Har forstått det som at malten fungerer oxo som ei sil.. Skal man først sile ut fra mesken på 66grader som har stått en time, og deretter når det er tappet på kjele sile ut med nytt vann på 76grader?? Skal begge siles om og om igjen før det skal i kjelen? Skal vørteren hvile i kokekjelen etter den er kjølt ned slik at alt grums legger seg i bunnen?
Oi så dårlig skrevet, men Veldig glad for svar! :amen:
Har forstått det som at malten fungerer oxo som ei sil.. Skal man først sile ut fra mesken på 66grader som har stått en time, og deretter når det er tappet på kjele sile ut med nytt vann på 76grader?? Skal begge siles om og om igjen før det skal i kjelen? Skal vørteren hvile i kokekjelen etter den er kjølt ned slik at alt grums legger seg i bunnen?
Oi så dårlig skrevet, men Veldig glad for svar! :amen: