Skalering av oppskrift

Har en oppskrift til et brygg som tilsvarer 500 liter. Ønsker å skalere denne ned til en 25 liters batch. Malten er ok siden den er oppgitt i % andeler, men humle mengden er oppgitt i gram.

Lurer på hvordan jeg deler denne ned. Regner med at jeg ikke bare kan dele det og ta 1/20 del av humle mengden. Må jeg legge til eller trekke fra? Hvilke faktorer spiller inn her for å få en noe lunde likt resultat?

Sent fra min SM-G925F via Tapatalk
 
Litt vanskelig dette med humle i oppskrifter med større volum.
Hvis nedkjølingshastigheten er mye lavere enn din kan du få øl med mer bitterhet.
Men vet man noe om dette kan man jo ta hensyn til det.
 
Takk for svar. Brukte brewfriends sin kalkulator og kom frem til at det ble delt på 20. Gjæra jobber som et lokomotiv i bøtta nå så det blir spennende å prøvesmake om et par uker .

Sent fra min SM-G925F via Tapatalk
 
Tilbake
Topp