Hehe, jo artig at du spør. Jeg skulle tappe den i går, ettersom jeg hadde et annet brygg som skulle inn i vinskapet. Da har brygget stått 15 dager på 18 grader, i en speidel gjærbøtte uten lokk/gjærlås. Tykk gjærlag på bunnen, men også tykk gjærlag på toppen, noe som kan indikere at vi ikke var helt i mål med gjæringsfasen ??
Jeg måte FG til 1.020 Smakte lett i munnen, som forventet noe søtt
Ikke noe svelging.
Ok, så dyre råd gode, jeg ville ha den ut av skapet, så jeg brukte speidelkranen med silikonslange til å la ølen renne oppi ny bøtte, men lot da topp og bunnslammet være igjen. På med lokk og gjærlås, og ut i romtemp på 20-21 grader. Ser ut som det fortsetter litt mer gjærprosess, men skal måle om noen dager. Planen er da å hive oppi et corneliusfat, og så sjekke om det er drikkbart med CO2 før neste batch skal tappes, jeg er litt i beit for plass egentlig.
Festlig nok vet jeg ikke hva OG var fordi: den ulyksalelige natten jeg brygget dette her skjedde følgende: Gamle hydrometer gått i bakken, hadde kjøpt et nytt. Først tappet jeg oppi glasset som fulgte med hydrometere, rant rett gjennom. Great.. var knust bunn.
Så hentet et plastrør jeg hadde, fylte opp, slapp oppi hydrometeret, som sa 'plopp' og viste noe sånt som OG -30 eller noe, langt under minstemålet på merket som viste 0.0. En kjapp logisk slutning da var jo at hydrometeret var dyngevare. Bare for gøy prøvde jeg på et annet øl som var ferdiggjæret, med nøyaktig samme resultat.
Så sånn er det med den saken, progresjon, men ingen konklusjon.